Gebroeders Brouwer

Het eerste succes ‘Middernacht

‘In 1970 tekenden Henk en ik een contract bij de platenmaatschappij Dureco. Onze artiestennaam werd terplekke bedacht en stond ook meteen vast:
Gebroeders Brouwer.
Wij dachten: wie?? We vonden de naam he-le-maal niks, maar kwamen pas net kijken in ‘dat wereldje’.
Vader Abraham (Pierre Kartner) werd onze producer. Hij had een hele stal bekende artiesten, van Corry Konings, De Kermisklanten, Wilma en Mieke tot Jacques Herb en Ben Cramer. Het was voor ons allemaal nieuw en enerverend.
De eerste single ‘Middernacht’ was meteen een hit: zeventien weken in de Top 40. En er kwam gelijk een LP achteraan, en natuurlijk veel televisie- en radio-optredens. De naam ‘Gebroeders Brouwer’ stond als een huis.’


Gebroeders Brouwer,  André Pouwer en Klaas Jan Mulder: Jerushalaym

Religieus Klassiek genre

‘Niet heel lang na dit ongekende succes werden wij ontboden bij de producers van het label Te Deum, een onderdeel van Dureco, vooral gericht op religieus-klassieke muziek. In Amsterdam, niet ver van het Beursgebouw, maakten wij kennis met Frits Bode en Klaas Jan Mulder (twee grote namen in die wereld).
Het idee voor een samenwerking ontstond daar, en er werd besloten een album op te nemen in de Martinikerk in Bolsward. Gebroeders Brouwer op trompet en Klaas Jan Mulder achter het orgel.
De broertjes gingen op twee fronten opereren en dat zijn we blijven doen tot en met 31 januari 1998.’

https://www.youtube.com/c/rendebrouwer