Gert Timmerman ✟

Verleden week is een echte fan van ons overleden. 
Hij was zelf een hele goede muzikant en zanger in hart en nieren. Heel vroeger produceerde hij ook voor platenmaatschappijen (o.a. Wilma) en ik kan mij nog herinneren dat hij mij belde in Enschede (hij woonde vlak bij mij om de hoek op de weg naar Haaksbergen net buiten Enschede rechts) met het verzoek of wij een keer met hem wilden praten over een eventuele samenwerking om LP’s te produceren voor Dureco, helaas is het er nooit van gekomen, ik zeg nadrukkelijk ‘helaas’ omdat wij er altijd van overtuigd zijn geweest dat hij de juiste producer voor ons zou zijn geweest, maar goed …. gedane zaken nemen geen keer.

Hij kon op een heel gemeende manier iets tegen je zeggen, bijvoorbeeld: “jongens wat kunnen jullie mooi trompet speuln” en dan voelden wij ons behoorlijk gevlijd, kijk…!!  en dat is nou zo verdomd hard nodig om samen mooie producties te maken.

Dames en heren ik heb het natuurlijk over GERT TIMMERMAN de man die zo graag voor de mensen wilde zingen “Ik heb eerbied voor jou grijze haren” en altijd op verzoek van ons: “Ave Maria No Morro” hij gaf zich voor 120 %. Wij zijn er tientallen malen getuige van geweest, dat hij als hij van de bühne ging total-loss was en Hermien heeft hem al die jaren heel -heel dapper- gevolgd.

Ik heb heel sterk de neiging om iets positiefs over Gert en Hermien te schrijven omdat ik vind dat zij jarenlang door de pers zijn afgeranseld in het openbaar op het kerkplein. Natuurlijk hadden met name Gerts fouten daarmee te maken, en als Gert Timmerman met foute dingen bezig was dan ging hij ook voor 120% de fout in …. alles was bij hem orkaan kracht!!

Ik geef het je te doen als je zo populair bent, het is echt geen vergelijk met nu, toentertijd had je NOS 1 en 2 en als je dan op TV kwam dan zag bijna heel Nederland en Vlaanderen jou. Ook hadden zij met enige regelmaat een eigen televisieshow enz.enz. Zij waren echte sterren. Als je bij Gert en Hermien in de show stond dan zat je goed, veel werk, volle zalen en een goed georganiseerde show dankzij Gert Timmerman, want hij hield alles in positieve zin in de gaten en… in de pauze naar het publiek om hen platen met handtekening te verkopen, hele harde werkers.

Kijk… om even een ernstige fout te noemen, naar ons idee, van met name Gert was … dat hij dag en nacht artiest was en dat 120% wel te verstaan, jaar in jaar uit. (om gek van te worden, in onze beleving dan) . De populariteit die hen toen omringde bestaat naar mijn gevoel nu niet meer, de Zangeres Zonder Naam had dezelfde allure in die jaren. Als vroeger in de schouwburg van Harderwijk de Gert en Hermienshow werd aangekondigd dan was de zaal binnen enkele dagen uitverkocht en dat was in heel Nederland zo.

Gert en Hermien Timmerman   ✟

Gert en Hermien Timmerman  

Ik kan mij nog een optreden herinneren ergens in Drente in de buurt van Nieuw-Amsterdam, een mooie zomeravond in een open feesttent, naar mijn idee waren er ongeveer 800 mensen met een aardige slok op. Wij kwamen ons optreden redelijk door, niet te veel langzame stukken (Il Silenzio) dus vrij snel over naar feestmuziek en afsluiten met “You never walk alone”.
Na De Gebroeders, zo rond halfelf, een half uur Gert en Hermien Timmerman met luisterliedjes voor dezelfde 800 mensen, die net daarvoor met de Gebroeders een aardige droge keel hadden opgelopen met hun gezang.

Kijk… dames en Heren en nu de essentie van mijn verhaal maar ook de bewondering voor ‘Gert en Hermien’ en met name voor Gert, om die 800 mensen ‘die inmiddels al een beetje dronken waren geworden’ met hun luisterliedjes te raken, binnen 5 minuten was de tent stil en tien minuten later kon je een speld horen vallen, na hun laatste liedje kregen zij een staande ovatie, nog even een toegift en een flitsend optreden in hun genre was ten einde. Wij zaten nog in de kleedkamer toen zij total-loss binnen kwamen, het zweet gutste van hun lichamen, wat een artiesten …!!

Rende brouwer 1 november 2017

Naar ons reclamevrije muziekkanaal: https://www.youtube.com/c/rendebrouwer